web analytics

All good*

Okategoriserat

IMG_8260

All good things come to an end finns det ju en känd ordkombination som berättar. Och synd är det att det ska behöva vara så. Verkligen verkligen.

Vi är hemma från landet och idag har J börjat jobba. Tipp topp. N o t.

När jag var liten kollade jag en del på en film vi hade hemma som heter Pollyanna. Den handlar i stora drag om en tjej som kommer på en lek som går ut på att man ska försöka hitta något positivt i allt som händer som kanske inte annars var sådär jättepositivt från början.

Jag tänkte testa denna lek en stund. Staplar upp mina utmaningar.

 • Att vara hemma – Återkommer
 • Bo tre trappor upp utan hiss – Bra benträning. Speciellt när man glömmer saker upprepade gånger som jag.
 • Tintin vägrar napp – Billigt, behöver ju inte köpa nya
 • Tintin vägrar åka bil – Jag behöver inte planera nå utflykter
 • J jobbar – 1. Jag får öva på att ta alla Hugos konflikter själv 2. Öva upp mina skills att hinna med väldigt mkt på väldigt lite tid eftersom man bör vara väldigt effektiv då man har två barn som samarbetar i att göra så att jag inte hinner med något annat än dem
 • Trotsig treåring – Träna konflikthantering och alltid ha någon att föra en diskussion med
 • Trotsig treåring som dessutom är vädur – Optimalt tillfälle att få träna tålamod
 • Alldeles för liten lägenhet – Det låter alltid som att Hugo står precis vid mitt öra, det går alltså inte att missa något han säger och det är ju bra för han blir så arg om man gör det
 • Alldeles för lite förvaring hemma – Allt ligger alltid nära tillhands utspritt här någonstans
 • En Hugo som väcker Tintin hela tiden – Hon får känna på hur det är med störd sömn, kanske slutar hon störa mig om nätterna
 • En Tintin som inte kan somna om själv – Bra träning i att bita ihop vid ryggont som jag får av att bära runt på henne stup i kvarten (pga ovanstående punkt).
 • 3åring som har leksaker överallt – Bra splitvision-träning då man kliver runt här hemma och försöker undvika att trampa på en leksaksigelkott eller bil. Något som skulle kunna orsaka diverse skador. Ett område jag har en del erfarenhet av.
 • Alltid stökigt – behöver inte lägga tid på att städa  eftersom det inte är någon ide- det blir ju bara stökigt direkt igen.
 • Fjärrkontroll till radion är borta – Slipper välja radiokanal
 • Favoobjektivet är trasigt – Utrymmet på hårddisken minskar inte eftersom jag inte fotar
 • Tvättstuga fyra våningar bort utan trappor – Extra bra benträning

Ja, men det där funkade ju verkligen. Det är verkligen skönt att vara hemma. Underbart.

.

Föregående inlägg Nästa inlägg

Tre slumpade inlägg

3 kommentarer

 • Svara Li 15 aug, 2013 at 10:55

  Oooo ska er lilla heta Tintin! Tintin låg högst på min namnlista, men när tjejen kom var hon ingen Tintin :( utan hon var en liten Edda. Om det blir fler barn och det blir en tjej till hoppas jag på att det blir en Tintin!! Ha det bra.. Kram

 • Svara Sisterinlaw 15 aug, 2013 at 12:38

  Hehe..know the feeeeeling…Välkommen hem! :-) Bra Lista! Om du känner att du inte lyckas kan du få ett nummer till min optimistkonsult! :-)) Kram!

 • Svara Emma 16 aug, 2013 at 06:47

  Jag känner igen mig lite i det du skriver, framför allt det där med att bo trångt. Agnes vägrade också napp i början men vi övade lite varje dag och till slut så började hon tycka om den! Hoppas att allt kommer kännas bättre snart! Kram!

 • Skriv en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.