web analytics

Hundträning*

King

Det är en väldans massa hundprat här hemma nu för tiden. Vi pratar om hundträning, hund i vardagen, hundfilosofi, hunduppfostran, hundtränare och massa annat inom området.

Ja vet inte riktigt vad vi kommer fram till men det är kul och inspirerande att bolla tankar fram och tillbaka. Främst pratar ja med Jensa och om King dåra men det blir ju mkt runt omkring såklart. Ja tycker det är lite spännande att klura på hur mkt som finns i hunden redan från början på nå vis och hur mkt man kan påverka. Som Cesar Millan sa, att en hund i första hand är an animal, then a dog, then a breed and last and least important his name. Det kan man filosofera på :) Fast just King är ju verkligen hans namn, men det finns ju alltid undantag ;)

King är otroligt duktig i vardagen, en riktig drömhund faktiskt. Han funkar överallt och han är uppmärksam och kontaktig. På det så är han typ den charmigaste hunden i stan och även den vackraste. Trubblet smyger sig fram när det gäller tävling. Eller kanske träning, ja vet inte riktigt. Men ja upplever att han gillar att träna, så länge det bjuds på roliga belöningar och vi har kul ihop liksom. Men blir det lite för mkt krav upplever ja att han låser sig lite och tappar glädjen. Och är man då ute på tävling så blir det lätt lite mer kravfyllt eftersom man inte får belöna på scen och man ändå vill kunna fullfölja hela programmet till slutet.

När ja läser det ja skriver så får ja en ganska uppenbar känsla att ja helt enkelt tränar fel. Men det är inte lätt alltså. Han tappar ju koncentrationen och motivationen hyffsat lätt ifall ja inte är där och belönar stup i ett. Plus att ja så gärna vill belöna och busa med honom när han är duktig för oftast är han då så charmigt duktig att ja itne står ut med att inte belöna.. suck.. ja vet inte riktigt hur ja ska komma vidare i vår träning.

Oj nu vaknar lillprinsen, ska bara gå och mysa lite (han är som goast precis stunden efter att han vaknat, så galet mysig faktiskt) och så ska ja plocka ner honom på golvet så han kan röjja runt medan ja skriver klart.

Sådär, tillbaka.

Var var ja.. Hmm jo hur ja ska strukturera upp vår träning. Ja alltså ja vet inte riktigt än, ja vet bara att det måste bli en förändring av något slag. Tips är välkomna, kanske från andra med belgare som känner till rasens egenheter både på plus och minus-sidan.

Oj nu måste ja nog avsluta och ta mig ner till golvnivå där både Hugo och King befinner sig redo för en massa bus :)

Föregående inlägg Nästa inlägg

Tre slumpade inlägg

6 kommentarer

 • Svara ea 18 jan, 2011 at 16:57

  King låter lite som vår Rambo, han tröttnar och blir nästan lite vek när han inte förstår, eller när kraven blir för höga.. Annars är han också en sån där drömhund som kan vara lös överallt och lyssnar, älskar att mysa och bli klappad, snälla emot allt och alla osv.

 • Svara Jonna & Svante 18 jan, 2011 at 21:28

  Du har säkert tränat massvis tävlingsmässigt men det känns ändå som en bra idé att göra ännu mer. Att sakta men säkert förlänga stunderna han blir utan belöning på träning och sen när den väl kommer är väldigt bra så att den är värd att vänta några sekunder extra för. :) Gör det tillräckligt frekvent borde det ju resultera i att han klarar längre stunder och högre krav utan belöning. :)

 • Svara Mirre 19 jan, 2011 at 00:14

  JA det är en balansgång det där. jag känner att Bellman behöver mera träning också

 • Svara Emma 19 jan, 2011 at 07:51

  Jag tror att Jonna har en bra idé! Sen är ju alla hundar olika, men det är nog vad jag hade provat i alla fall!

 • Svara Annika 19 jan, 2011 at 21:33

  Jag verkligen älskar din blogg, så stilren och så snygga bilder! :D
  Jag undrar oxå vart nånstans du byggt din hemsida nånstans, vilken domän? Jag ska nämligen göra en hemsida själv, men vet inte vart jag ska vända mig.

  Tacksam för svar!
  Mvh Annika

 • Svara Nikita - Hundra hundar och annat trams! 21 jan, 2011 at 17:12

  Jag har ju inte din ras, men mitt tips är att få försiktigt fram! Låta det gå ett moment mer åt gången innan du belönar eller liknande!

  Skynda långsamt, var det någon vis människa som sade. :)

 • Skriv en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.