web analytics

Luftens hjältar*

Upplevelser

I april förra året fick Jensa en luftballongsfärd av mig i födelsedagspresent. Det tog nästan ett och ett halvt år innan vi kom iväg men nu har vi äntligen fått leka luftens hjältar för en liten stund :) Vilken galet häftigt upplevelse det är att flyga iväg sådär bara ståendes i en liten korg som knappt räcker upp till bröstet. Vet inte hur många ggr ja oroade mig för att ja bara skulle råka trilla överbord men ju längre färden gick desto roligare och mindre läskigt vart det :)

Minst lika roligt var det med uppbyggandet av ballongen och sedan ihoppackandet :) Jätteskojj att man får vara med och arbeta faktiskt :) Ja fick den viktiga rollen att sköta fläkten som skulle fylla hela ballongen med luft och Jensa fick stå och hålla upp ballongen så att luften hamnade där i :)

Vi var uppe i luften i ca en timme och tio minuter och när det sedan vart dags för landning vart det nog inte riktigt som vår pilot hade planerat. Det är ju inte helt lätt att styra en ballong :) Men kul hade vi när vi färden avslutades mitt ute på en golfbana bland förvånade golfare som snabbt plockade fram sina kameror:) Till en början stod de snällt och väntande men tröttnade efter en stund när de insåg att det här kommer ta tid, så sen flög bollarna hej vilt över vår ballong :)

En bit bort fanns en liten grusväg där vår lastbil mötte upp oss för nerpackning av ballongen och vår pilot bestämde sig för att det vore bäst hamna närmare den så att vi inte skulle behöva bära allt så långt. Så killarna fick hoppa ur korgen, hålla i handtagen på sidan medan piloten eldade och lyfte upp ballongen en bit ovanför marken. Sedan fick killarna styra oss fram till grusvägen, haha det var en rätt rolig syn :)

När ballongen var nerpackad och korgen ilyft på släpet var det dags för den traditionella luftballong-champange-skålen, det vill säga lite på huvudet och lite i munnen :) Och juste, som pilot hade vi inte bara landets yngsta certifierade luftballongpilot, hon var även en tuff brud! Respekt ;)

– Klicka här för bilder –

www.KarroochKing.se
Meddelanden ?
Lina:
Gud vad häftigt! Riktigt skoj!
Nattie:
Åh va häftigt! Jag vill också! Kram
Johanna & Majken:
Åh va häftigt! 
Mimmi&Benjy&Urax:
gud vad roligt!  Jag har alltid velat flyga luftballong! iii så kul! 
L, Inja & Fendi:
Vilken häftig upplevelse 
Emma:
Vad läckert! Och väldigt fina bilder! 
JessiH&Oliven:
Att ni vågar.. ja får nästan svindel bara ja tänker på att stå i en liten korg och det är små linor som håller i det! ujuujuj Jätte fina bilder!
Kramkram
Johanna & Max:
Gud så häftigt!!
Micke:
Respekt för ett företag som inte betalar sina fakturor och blåser sina kunder. Nej tack, våga vägra Åse!

Föregående inlägg Nästa inlägg

Tre slumpade inlägg

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.