web analytics

Pim 8 månader*

Pim

Åtta månader är du nu! Och jag är glad för jag trodde du fyllde nio månader men så räknade jag på mina fingrar och kom fram till att det är ju bara åtta och då kändes det som jag gick plus en månad :D Jag vill ju liksom inte att du ska bli äldre.. Skulle alltid vilja ha dig precis såhär :) Varför? Jo för att du är världens mysigaste lilla bebis  Alltså verkligen verkligen!

Du är go och glad och busig och rolig :) Du har nära till skratt, gladast blir du av dina syskon och på allra bäst humör är du precis när du vaknat på morgonen. Då kryper du runt i sägen hos oss och skrattar och låter för dig själv, du bankar oss i huvudet med dina händer och du ställer dig upp mot din spjälsäng och skakar den så sängmobilen far och det tycker du är jättekul :)

Du gillar alla djuren här hemma och kryper som snabbast när du ser Whoopi :) Du klättrar på hundarna och försöker ställa dig upp överallt. Du gillar att stå upp, gärna mot pallen här. Men du har du även börjat röra dig runt med världens sötaste sidsteg runt pallen, soffbordet, till soffan och så tillbaka till soffbordet och så till pallen :) Ibland glömmer du bort dig när du håller i något och så släpper du båda händerna för att istället undersöka det du har i handen. Då står du någon sekund för att sedan krasch boom trilla omkull. Du blir ofta rädd och därför ledsen men är lätt att trösta, helst av mig :)

Du sover oftast en gång på förmiddagen och en till två gånger på eftermiddagen beroende på hur länge du har sovit. Du är lättast att natta i vagnen, där sover du bäst, utomhus. På natten sover du helt okej även om du emellanåt vaknar väldigt tidigt, runt fyra. Då brukar du få krypa runt i sägen ett tag, sedan tar pappa J dig och går upp en stund, äter lite gröt, kommer sen tillbaka med dig till mig och så nattar jag om dig och så sover vi till sju-åtta någongång. Bortskämda med sömn är vi inte men jag vill ändå inte klaga för det är helt okej.

Du ammar fortfarande men har börjat äta en del. Gröt på morgon, lite lunch och middag från det vi äter och så välling på kvällen. Däremellan amning för att bli mätt och jag tycker ju det är så mysigt så jag har inte bråttom släppa det helt än :P 

Du gillar att åka vagn vilket jag är väldigt glad för. Du sitter så tokigt sött och kikar åt höger och vänster och liksom tar in allt som finns där ute i stora världen. Du brukar sträcka utan handen och ta tag i Pax koppel och hålla en stund. Men han är ju rätt dragig så det är svårt hålla en längre stund men det är sött :) Och ut och gå gör vi mkt, det är hundpromenader, promenader till Alby och djuren och promenader till skolan för att hämta hem Hugo.

Du är rätt snackig ibland och ibland är du mer tyst. När du snackar är det stora och tydliga DA DAAA och gärna med lite trummande händer i bordet eller liknande :) Du sitter bra och du kryper som sagt utan problem och ställer dig lätt upp överallt. Du har dock inte helt lärt dig att ta dig ner. Det är lättare om du står mot något lågt men står du tex mot soffbordet så vågar du inte ta dig ner utan blir istället förbannad och vill att någon ska hjälpa dig ner :)

Du är gosig, mysig, skrattig, härlig och din gladhet smittar av sig och gör oss alla i familjen på bra humör  Dina storsyskon tjafsar en del om din uppmärksamhet, de tycker du är så rolig att vara med :) Tintin tar hand om dig om dagarna, låtsas vara din mamma, haha.. Japp så är det verkligen. Hon tycker det är såå kul, men du blir allt tyngre och tyvärr så börjar du bli för tung för Tintin och jag tycker så synd om henne när hon kämpar allt hon kan för att kånka runt på dig.. Hon kör dig även gladerligen i sina dockvagnar, har sångsamlingar, lämnar dig på förskolan borta hos Pumba och hämtar dig efter att hon varit på jobbet :)

Hugo är mer ansvarstagande, han leker inte rollekar med dig utan tar mer hand om dig. Han kan komma och hämta dig på morgonen från vår säng och sen tar han hand om dig själv i vardagsrummet och ser liksom till att du är nöjd. Han är rätt häftig faktiskt. Jag får sådan flashback från när Tintin var liten. Han var alltid så hjälpsam och bra med henne, otroligt. Tintin är något helt annat. Hon vill ju vara med dig och är väldigt mkt med dig men det är mer en lek. Sen när hon inte vill leka mer så kan hon strunta lite i dig, haha.. taskigt men sant. Hugo har alltid varit mer ansvarsfull på något vis. Men du har två fantastiska storasyskon, det är något som är sant. Du har tur du, som får växa upp med alla här hemma som avgudar dig :)

Ja du Pim, det var lite från denna månad. Jag önskar så att jag kunde stanna tiden lite, jag vill inte att du ska bli mkt äldre nu, jag vill ha dig såhär för det är så galet mysigt! Så otroligt mysigt verkligen! Hm.. Undra när du kommer gå. Tycker du är tidig på att krypa och ställa dig upp och med tanke på hur mkt du står om dagarna så borde ju balansen komma snart. Frågan är ditt huvud, är du modig eller en fegis? :P Haha.. a vi får se. To be continued..

Föregående inlägg

Tre slumpade inlägg

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.