web analytics

Plask*

King

King gillar att bada och det gillar jag. För badhundar är ju bara såå mys :) Men nu blir det inget bad för kung King på två dagar för igår fick han frontlinedroppar i nacken. Innan jag gav dessa ”giftiga” droppar testade vi Shoo tag i hopp om att hitta ett lite mer naturligt medel som inte är så läskigt att ge vår fina hund men tjena det funkade ju verkligen jättebra. Not.

Ush va ja ogillar fästingar. Ja tycker de är läskiga och hemska. Springa runt och smitta ner våra fyrbenta älsklingar bara sådär. Dålig stil, riktigt dålligt. Men att ge fästinmedel har ju blivit minst lika läskigt tycker ja. Iaf dessa giftiga men de verkar ju vara de enda som funkar på King. Men hur kommer det gå sen när Hugo börjar kramas med King, kan man fortfarande ha droppar då? Vad har ni för fästingmedel på era hundar, som funkar? Och ni som har barn, vad har ni? Vi testade bärnstenshalsband för något år sedan. Det var väldigt fint men tyvärr oxå väldigt dåligt.

Nu väntar vi på att J ska komma hem till oss :) Hugo fördriver tiden i babygymmet och ja fixar lite :) Hej hej:)

www.KarroochKing.se
Meddelanden ?
Emma:
Ja usch och fy för fästingar! Tack och lov har vi så lite här uppe än så länge, Pulver har aldrig haft nån och jag har aldrig haft något medel på honom heller. Mygg har vi däremot gott om. :P
Lina:
Inga trevliga djur det där. Sommarens största plåga.

Förra och denna sommaren har vi ingenting alls till hundarna. Vi försöker gå igenom pälsarna väldigt ofta istället. Har ju sheltie dessutom och det sägs ju att det är så känsliga mot gifterna i fästingmedlen så jag vågar inte använda det.

Mirre:
JA jag har också testat giftfria fästingmedel som bärstens halsband och eget kok med citron och allt vad det var. Men Frontline fungerar allra bäst, I hate fästingar med huas bevare.

Kram

Emma + 2xH:
Jag kör Exspot på båda och Agge kramar dem utan problem. Hilja har haft två fästingar, Harry inte en enda.
Danni:
ja känner såhär att jag har inget fästingmedel alls på Pepsi. Hon har inte fått en enda på hela sommaren, dem tycker inte om henne verkar det som. Och jag vågar inte riskera något sådant läskigt fästingmedel, visst borrelia kan ju….. *tankespridd!
Elsa:
ja ush, hata fästingar! :s vi har expot på vovvarna, tycker det är lite läskigt, men eftersom det är det enda som har fungerat på dem, är det ju väldigt onödigt att ta chansen att fästingarna biter. De har nästan aldrig fästingar, undantag (såklart), men annars jättebra  läste att 0.6 av 1000 får någon typ av reaktion av expot (tror de var de siffrorna), 
kram
Mirre:
Hualiogen vad klibbigt det är då man ska sova, hehe. Men visst är det skönt att det är sommar =D.

tack söta =D
kram

JessiH&Oliven:
Hej!
Jag har scalibor(Halsbandet) Det har funkat superbra och enda med det är att ta av det innan hunden får bada! Första dagarna ska man undvika ha hunden i sängen men det är ju samma som dropparna.

Kramkram

Alex o Lass!:
Hej hopp! Ja det där med fästingmedel är ett ständigt återkommande dilemma tycker jag. Kör ibland med frontline, men tycker det blir svindyrt eftersom när hunden badar så försvinner effekten rätt fort. Så kör mest med halsbandet! Har många barn i familjen o även jag gosar o sover med hundarna och ingen har någonsin fått problem med något av medlen, direkt när man sätter på halsbanden och droppar ska man ju undvika direktkontakt men annars e det bara att köra!!! O antingen e jag väldigt okänslig, men jag har ofta direktkontakt o det enda jag märkt att jag själv aldrig får några fästingar !
åsah:
det är helt omöjligt att säga vad sm är bäst, för det verkar vara helt individuellt vad dom klarar av.. jag har gett frontline länge när jag bodde i frankrike, men tyvärr så funkar det inte lika bra längre nu (kanske iofs om jag provar igen).. jag provade expot men då fick de läskiga biverkningar och dreglade som galningar. läskigt! Nu har jag scalibour halsband.. det funkar utmärkt.. 4 fästingar på hela sommaren varav 3 var innan halsbandet verkat… frontline gå rju in i fettlagret på hunden, så det borde inte vara farligt att krama, är nog lite värre med halsbanden som faktiskt ligger utanpå…
åsah:
som svar till Elsa så tror jag tyvärr inte statistiken stämmer, för när jag ringde in och frågade om de fått några såna biverkningar förut så nekade de totalt! Fast sen gick biverkningarna bort när jag tvättade bort medlet.. om det kommer exakt när man sätter på, och går bort när man tvättar av, så borde det vara det… tycker det är oansvarigt att dom inte kan erkänna det iallafall, så man får rätt info….
Linnea & gänget:
Tack och lov så bor jag så ”offshore” att vi inte har fästingar så jag har inga direkta råd att ge.
Däremot har vi gott om blodtörstiga mygg och knott, och det räcker för att göra sommarkvällarna till sanna plågor :P
Mi & Kári:
Jag vågar inte andvända dessa halsband då jag har katt, de kan ju tydligen bli super sjuka. Provat frontline, fungerar bra på katterna men inte på hunden. Så i år har jag gjort en egen ”hexbryggd” med avkok på massa örter. Man måste ju spraya på varje gång man går ut. Men på min Kári har det fungerat riktigt bra! Har bara fått ca 5 fästingar i år och de är de dagar som jag slarvat med att spraya. Sen luktar han som en lamstek redo för grillen, men det vänjer man sig vid 
Kram!
ullis:
Vi hade tidigare scallibor, men nu har vi gått över till aloe vera spray! Helt naturligt, funkar kanon, ger fin päls och helar, det är ju trots allt aloe vera Rekommenderas starkt! Kommer från märket Forever , som är originalmärket för aloe vera produkter. 100 % naturligt och ofarligt!  Flaskan är lite dyrare men räcker lääänge! =) Värt att testa!

Föregående inlägg Nästa inlägg

Tre slumpade inlägg

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.