web analytics

Tagning*

King

Tystnad. Tagning tolv, kameran går. Ooch.. ..börja. Så kunde det låta på dagens filminspelning. Hihi och där låg King mitt i allt-i-hopa. Kul se hur det funkar med filminspelning och kul att försöka få King att agera framför kameran. I scenen ovanför håller Adam Pålsson (känd från bland annat filmen Himlen är oskyldigt blå)  a.k.a Filip på att städa bilen och klappa och gulla med King då hans tjej Minna dyker upp. Pappa J hade tagit ledigt från jobbet för att passa Hugo och tillsammans stod de och hoppade i bakgrunden för att hålla värmen i den åttagradiga minuskylan. Tyvärr vart det inte mkt roligare än så här för Kings (lr vår) del.

Inför dagen hade vi en hel del förhoppningar om Kings stordåd men nja det vart inte riktigt som vi hade tänkt oss. Regissören verkade vara en ganska spontan och lätt-ändrande person så manuset ändrades lite från dag till dag och Kings roll verkade ha gått från lite stor till plötsligt minimal :( Även Kings namn ändrades lustigt nog flera gånger. I början hade King fått namnet Baltasar vilket vi snabbt tränade in. I förra veckan ändrades det plötsligt till Rupert. Det sista jag hörde var att Lurvas var på förslag men i slutändan fick han faktiskt heta King :)

Det som kändes lite tråkigt och synd tyvärr var att skådisarna (lr egentligen hela filmteamet) inte var av världens hundmännisko-släkte. Det var lite stelt och ogästvänligt för en liten nervös rookie-moviestar :( Och tempot var på tok för högt för att King skulle få tid att lära känna skådespelarkompisarna och lära sig sitt manus. Kändes inte riktigt som de hajjade att han faktiskt är en hund och att det inte riktigt går att ha samma krav som på en tvåbent. Men att ligga och se söt ut kan han iaf :) Men mer än så blir det nog inte denna gång, får se vad som kommer med i filmen ;)

Hoppas ändå King var nöjd med sin premiär, han fick ju både köttbullar och korv som lön även om de efter 25 tagningar inte var lika villiga att hoppa ner i magen.

Vi kan väl konstatera att det är en rätt lång väg till Hollywood för King men om vi hade fått ett manus att träna på och lite mer tid med skådisarna så hade det garanterat känts bättre. En lite lustig detalj som ja inte trodde ja skulle få uppleva var att det inte kändes som en fördel att ha en så lydig hund i en filminspelnings-situation. King ville mest titta på mig och lyssna på mina kommandon istället för skådisarnas, haha.. Och det funkar ju inte att han alltid ska dubbelkolla med mig vad som faktiskt gäller

Vi får fundera på det här över en stor kopp varm chocklad med mkt vispgrädde. Tror faktiskt mina tår börjar tina nu, visst var det kallt idag?! :)

Föregående inlägg Nästa inlägg

Tre slumpade inlägg

9 kommentarer

 • Svara åsah 8 Nov, 2010 at 23:54

  kul med film! Men ja, du har rätt.. dom överskattar ofta djuren, men jag antar att dom inte är så vana… vad heter filmen?

 • Svara Anna&Trion 9 Nov, 2010 at 00:08

  Suck och stön – träligt när folk inte förstår att det är en HUND man har att göra med, som – trot eller ej(!) – faktiskt inte förstår svenska. Men ändå förstår bättre än många tvåbenta… *pik mot korkade männsikor* ;)

  Synd att det inte blev mer filmdebut, men Hey! Alla maraton startar med ett enda steg… ;)

 • Svara Emma 9 Nov, 2010 at 07:48

  Trist att upplevelsen inte blev så bra so ni hoppats på, men det kommer säkert fler tillfällen! :)

 • Svara Mirre 9 Nov, 2010 at 16:03

  Meeen vad duuuktig han är skådisen, det är ju tråkigt ändå att det inte blev helt som ni tänkt er, men man hoppas ju få se honom i filmen sedan =D

  Duktiga King
  kramar

 • Svara JessiH&Oliven 9 Nov, 2010 at 17:12

  Ja dessa människor…
  Synd att de inte förstår att om man får förbereda sig så blir det bättre!
  Håller tummarna för att nästa chans blir bättre!
  Kramkram

 • Svara Ingela, Zeb, Indy 9 Nov, 2010 at 19:12

  Duktiga filmstjärnan! =) Hoppas han blir nöjd med sin filmdebut!

 • Svara Hanna Liljeros 9 Nov, 2010 at 19:47

  Åh duktiga King!! Vad roligt med lite filminspelning. trodde först när jag såg bilden att du hade stött på inspelningen av amerikanska millenium-filmerna, men sen såg jag att king låg där och då kom jag på att du berättade att han skulle vara med i en film. Nu tror jag att de bara komma vräka in med nya manus och hundroller! ;) Kram Kram!!

  P.S sms:a snart!! :P

 • Svara Hanna Liljeros 9 Nov, 2010 at 19:47

  hhi vilka fina bilder vi får som inte har några egna :D

 • Svara Mimmmí 10 Nov, 2010 at 00:02

  Kul med filminspelning! =) Grattis att King fick rollen, roligt!
  Synd att det inte gick exakt som ni hade tänkt er. min och Uraxs reklaminspelning blev ju inte heller som planerat, men det blir det ju sällan med djur. Men hojta till när filmen kommer ut, ska den gå på bio eller vad är det tänkt? :)

 • Skriv en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.