web analytics

Tuffa tider*

Tankar, Vardag

Ibland är det lite kämpigt. Just nu är det ibland. Varför? Främst tror jag det beror på att Hugo sover så dåligt just nu. Eller ”dåligt” är inte i närheten av en rättvis förklaring av läget. Gaaalet dåligt, stämmer bättre. Härom natten antecknade jag alla tider som han vaknade och såhär såg det ut: 19.30 somnar för natten. Vaknar 20.15, 20.50, 21.20, 22.00, 22.30, 23.15, 00.00, 00.10, 00.20, 00.45, 01.30, 02.50 osv hela natten igenom. Någon som lyckades se något mönster bland vakna-upp-tiderna? Inte? Då kan ja upplysa er om att det handlar om att han vaknar i snitt var 30e minut hela natten lång. När han vaknar är det amma, bära runt eller en flaska som gäller, oftast somnar han om rätt lätt. Men det handlar om att man vaknar typ 20 gånger på en natt och att man inte hinner sova nå längre pass (lr somna alls). Jaha ja, jo det var visst ett sovpass som sträckte sig lite längre, en timme och 20 minuter. Då skulle man ju passa på att sova lite, men hur går det tror ni? Jag är vid det laget så övertrött att min hjärna och mitt hjärta går i 480 så det är heelt omöjligt att somna.

I förrgår natt var Jensa snäll och tog alla nattpassen med lillgrabben men jag var så uppe i varv så jag fick inte en blund på hela natten ändå. Förstå att ligga vaken en hel natt när man är så trött så  man stupar, det är nästan lite galet. Och sen är det typ så att Jensa oxå blivit så trött av det hela att han börjat snarka och prata strunt i sömnen och det gör ju inte det hela lättare. Nä, istället har ja spenderat nätterna i badrummet på toalocket läsandes en bok om hur man får barn att sova hela natten :) Yes, nu är det nämligen dags för förändring!

Mitt i allt har ja gått och blivit rätt ordentligt förkyld och att ta hand om lillskrutten när man själv helst bara skulle vilja dra ett täckte över huvudet utan att leka titt-ut-leken är inte helt enkelt. Och så har ja fått nageltrång typ, oont i tån har ja.

Nä nu vart det lite negativt här bland raderna känns det som.. fast skönt att skriva av sig lite.. Men när ja tänker på det har ja inte sovit en hel natt på sex månader. (Fast han sov betydligt mkt mer när han var liten (liten? Vad är han nu då? Okej när han var mindre kanske är mer passande ordval).

Tur att han är så underbar lille H, det väger liksom upp det dåliga. Det roliga är att han är pigg och glad om dagarna, han verkar inte märka av de dåliga nätterna och det är ju tur det iaf. I natt lyckades ja iaf sova en hel del, J tog alla passen och har idag åkt iväg så jag kan fortsätta sova under dagen. Han är så fin min J, världens bästa Nä nu har jag inte tid att sitta här och va vaken! Nu ska ja gömma mig under täcket och försöka hinna med några sovtimmar till. God natt!

Föregående inlägg Nästa inlägg

Tre slumpade inlägg

14 kommentarer

 • Svara Ingela, Zeb, Indy 16 okt, 2010 at 17:39

  Vad jobbigt!! Förstår att ni är helt slut!

 • Svara Linda 16 okt, 2010 at 19:58

  Det är inte alltid en dans på rosor med en bebis. Det är ju urjobbigt att behöva ha de som ni. Usch hoppas ni hittar lösningen!

 • Svara Martina o Lilly 16 okt, 2010 at 21:06

  Tjejen då! Det är bra att skriva av sig! Vilken tur att du har J, han verkar vara så underbar!
  Det är ju även du! Du är en jätte bra mamma som är super stark och har så mycket ork! Jag är imponerad – och glöm inte att vi alltid finns till hands för dig!

  Hoppas vi ses på torsdag, du var verkligen saknad sist!

  Tusen Kramar från mig och Lillsan!

 • Svara hanna b 16 okt, 2010 at 22:01

  Ja usch och fy vad jag känner igen det där. Vi har haft några sånna riktigt risiga nätter här också. Ett tag höll jag på att bli fullständigt galen. Så jag började anteckna allt han åt på dagarna för att inte missa mål och för att övergöda honom på dagen så att han inte låg hungrig på natten. Det fungerade litegranna iaf. I 5 nätter vaknade han kanske ”bara” fyra gånger. Men nu börjar jag känna att det är på g åt det mindre bra hållet igen… Han vaknar och gråter och vill ha mat lika ofta som när han var nyfödd… Huja! Dela gärna med dig av vad som står i din bok! Jag kan behöva lite tips! :)

 • Svara mormor 17 okt, 2010 at 11:13

  Nej, det inte så lätt alla tider. En mamma behöver ta hand om sig själv för att orka ta hand om andra. Ibland behöver man lite hjälp. Läs e-mail. Kram

 • Svara Emma 17 okt, 2010 at 12:08

  Nä, kan tänka mig att det inte är en dans på rosor alla gånger och då är det ju skönt att få skriva av sig. Tur att du har J som kan hjälpa till och jag hoppas att ni allihopa får sova bättre framöver!

 • Svara Jonna & Svante 17 okt, 2010 at 15:06

  Usch, det låter verkligen jättejobbigt! Hoppas verkligen att han börjar sova hela nätterna (eller i alla fall mer än nu) snart så att ni får sova lite också!

 • Svara Caroline o. Lukas 17 okt, 2010 at 16:54

  Usch jobbigt med att vakna så tätt..
  Och grattis till Hugo!! Tycker tiden går läskigt fort…han var ju jätteliten nyss.

  Förresten får man fråga vart en bild är tagen..? På startsidan, bild 4, där du och King spanar ut över en underbar utsikt. Är så nyfiken på vart det är taget.
  Må så gott och framförallt SOV så gott :)

 • Svara Anna&Trion 17 okt, 2010 at 17:05

  Huuamejjen! Vet hur ni har det. Eller ja, JAG vet ju inte av egen erfarenhet, men min syster upplevde samma sak. Hennes barn har inte heller sovit ”bra” på nätterna. Hon sov inte mer än fyra timmer per natt de två första åren… ;(
  Hoppas du får lite sömn nu snart så du är fit for fight igen! Spikmatta kan jag rekommendera, jag brukar somna direkt (har annars insomningssvårigheter).
  Lycka till och SOV GOTT! =)

 • Svara Mirre 18 okt, 2010 at 00:27

  Ojdå förstår att det är superjobbigt
  Kramar

 • Svara Kattis o vovvas 18 okt, 2010 at 01:24

  Åh hu, era stackare. :( Här är en som har ganska grava sömnproblem… utan barn. Så jag lider verkligen med dig i din slutkördhet.

  Kramar från norr!

 • Svara Mimmmí 18 okt, 2010 at 02:15

  vad jobbigt att du inte får sova Karro :( stackare. Jag hoppas det vänder snart och att barnböckerna hjälper!

 • Svara Nattie 18 okt, 2010 at 07:06

  Oj det här låter inte så roligt Karro! Jag som trodde att ju äldre Hugo blir desto lättare med sömn och sånt skulle det bli…men sorligt nog verkar det ju inte så :( Hugo är i alla fall så underbart söt :) Hoppas det snart vänder så att ni kan få sooova snart och vara pigga och glada :D Kram

 • Svara Kerstin 18 okt, 2010 at 16:15

  Nu är det dax att boka in farmor & farfar akuten! Boka in oss ett par nätter så ni får sova ut ordentligt!!
  Vi mins hur det var..
  Kram från oss

 • Skriv en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.